17.10.13

Lääkehoidon foorumissa keskusteltiin osaamisesta ja turvallisuudesta


Lääkehoidon foorumi järjestettiin TAMKin Kuntokatu 3:n auditoriossa 4.10.2013.

Foorumin toteuttivat hoitotyön opettajat Taru Lehtimäki, Riitta Nikkola sekä Sanna Paloposki. Sosiaali- ja terveysalan aikuispuolen hoitotyön koulutusohjelman ja matkailun koulutusohjelman oppilaat olivat apuna järjestämässä päivää. Foorumin aiheena oli lääkehoidon osaaminen ja turvallisuus.

Foorumin on vuosittain järjestänyt eri ammattikorkeakoulujen LOKKA-ryhmä, joka on lääkehoidon opettamisen kansallinen kehittämisen asiantuntijaryhmä. Ryhmä pyrkii yhtenäistämään ja kehittämään lääkehoidon opetusta Suomen ammattikorkeakouluissa. LOKKA-ryhmään kuuluu jokaisesta ammattikorkeakoulusta lääkehoidon opettajia, yhteensä noin 50 opettajaa. 

Lääkehoidon foorumeissa on asiantuntijoita kertomassa ja keskustelemassa lääkehoidon osaamisesta ja sen kehittämisestä. Tänä vuonna oli TAMKin LOKKA-ryhmäläisten vuoro järjestää foorumi. Foorumiin osallistui noin 80 lääkehoidon kehittämisestä kiinnostunutta alan ammattilaista. Osallistujia oli oppilaitosten lisäksi terveydenhuollon palveluja tuottavista yrityksistä.

Foorumin polttavia puheenaiheita olivat lääkehoidon osaaminen ja turvallisuus sekä lääkehoidon laadunvarmistus. Ohjelmassa oli monta mielenkiintoista puhujaa lääkehoidon eri osa-alueista niin opiskelijoiden, opettajien kuin lääkeyhtiön näkökulmasta ja keskustelu oli vilkasta esitysten jälkeen.

Luentojen välissä osallistujilla oli loistava mahdollisuus tutustua foorumin näytteilleasettajiin, jotka olimme iloksemme saaneet. Mukana olivat Health-Tech, Lääketietokeskus, Orion, Pharmaservice sekä SanomaPro. He tarjosivat pieniä visailuja, näytepaketteja sekä tietysti tietoa toiminnastaan ja tuotteistaan.


Osallistujien taukojumpasta piti huolen fysioterapiaopiskelija Juulia Kalliolahti Macarenan tahtiin.

Pitkä päivä vaatii kunnon eväät, osallistujille aamukahvit tarjosi SanomaPro, maistuvan lounaan meidän oma Ravintola Puolikuu ja iltapäiväkahvit Novartis.

Teksti: Mari Kangas ja Riitta Nikkola
Kuvat: Mari Kangas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti