16.6.15

Terveysalan koulutukset suosittuja yhteishaussa


Kevään 2015 yhteishaun valintakoepäivät ovat onnellisesti ohi. Terveyspalvelut-yksiköstä yhteishaussa oli mukana viisi AMK-koulutusta: sairaanhoitajakoulutuksen päivä- ja monimuotototeutus, ensihoitajakoulutus, terveydenhoitajakoulutus sekä kätilökoulutus. Kaikkiaan näihin koulutuksiin oli yhteensä noin 6500 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli reilut 1700. Valintakoekutsun sai 1100 hakijaa, jotka tavoittelivat 275 aloituspaikkaa. Ilahduttavaa oli, että kaikissa koulutuksissa hakijat osallistuivat suurin joukoin valintakokeeseen. Tietoa valintatuloksista odotellaan vielä muutama viikko.

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa yhteishaussa mukana olivat sosiaali- ja terveysalan johtamisen koulutus sekä kliinisen asiantuntijan koulutus. Johtamisen koulutukseen oli hakijoita 237 ja kliinisen asiantuntijan koulutukseen 92.

 

Seuraava yhteishaku syyskuussa

Syksyn 2015 yhteishaku on 8.–22.9.2015. Tällöin AMK-tutkinnoista mukana ovat sairaanhoitajakoulutuksen päivä- ja monimuotototeutus. Lisäksi haussa on moniammatillinen muuntokoulutus, jossa on mahdollisuus päivittää aiempi opistoasteen sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja- tai kätilötutkinto AMK-tutkinnoksi.

Sosiaali- ja terveysalan ylemmistä AMK-tutkinnoista syksyn yhteishaussa ovat terveyden edistämisen koulutus sekä hyvinvointiteknologia.

Lisätietoja koulutuksista löytyy Opintopolku.fi-palvelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti