3.11.15

Opiskelijaprojektissa syntyy monikulttuurisia videoita

Esittelykierros

Terveyspalvelut on mukana Erasmus+ rahoitteisessa Communication for Professionals -Nursing hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on tuottaa monikielinen oppimisympäristö hoitotyön sanaston opiskeluun sairaanhoitajille. TAMKista on mukana Terveyspalveluista kaksi lehtoria, Taru Lehtimäki ja Sanna Laiho ja  TAOKista suunnittelija Jarno Tolonen. TAMKin tehtävänä projektissa on tuottaa videomateriaalia kirjallisen materiaalin havainnollistamiseksi sekä pohtia pelillistämisen näkökulmia.


Videon kuvaustilanne

Hankkeen tavoitteena on tukea maahanmuuttajataustaista koulutusta ja täydennyskoulutusta ja edesauttaa työllistymistä kielellisistä haasteista huolimatta. Hankkeen osana toteutuu vuoden kestävä opiskelijaprojekti, jossa suomalaiset hoitotyön opiskelijat ja belgialaiset kielen ja viestinnän opiskelijat tuottavat yhteistyössä videomateriaalia hoitotyön tilanteista. TAMKista mukana on seitsemän opiskelijaa: Anna Harju, Mikael Juoperi, Jasmin Kulmala, Nea Koisio, Laura Kovanen, Noona Hult ja Eeva Hokkanen. Toukuussa 2015 järjestettiin belgialais-suomalainen työpaja Tampereella, johon osallistui Antwerpenistä kaksi opettajaa ja kuusi opiskelijaa. Intensiivinen yhteistyö oli opiskelijoille innostavaa ja varsin tuottaisaa.
Raportilla
Syyskuussa 2015 järjestettiin toinen työpaja Antwerpenissä Belgiassa. Lyhyeen Erasmus+ vaihtoon osallistui viisi opiskelijaa ja kaksi opettajaa TAMKista. Antwerpenistä osallistui Universiteit Antwerpenin kielen ja viestinnän opiskelijoita, sekä Artesis Plantijn Hogeschoolin hoitotyön opiskelijoita. Hoitotyön opettaja Johan Bosmans järjesti kuvaustiloiksi hoitoluokkia uudella, vastavalmistuneella kampuksella. TAMKin hoitotyön opiskelijat hyödynsivät hoitotyön sisältöosaamistaan vastuullisesti ja työskentelivät vaivatta monikulttuurisessa ryhmässä englannin kielellä. 
Videon teko oli hauskaa!
Lisätietoa projektista:

http://www.nursingonthemove.eu/?lang=it
 
https://www.facebook.com/comforpro?fref=ts


Teksti ja kuvat: Sanna Laiho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti